
תמ"א 38 שכירות כפיצוי לדייר
דיירים בפרויקט של תמ"א 38 מרוויחים בדרך כלל תוספת לדירתם, בניית ממ"ד, תוספת מרפסת שמש, שיפור לובי, התקנת מעלית, שיפור דרמטי בחזות הבניין, שדרוג כל מערכות הבניין ועוד, ובמקביל מקבלים "כאב ראש" מסוים הכוללים תנאי תשתית לא נאותים, רעש, לכלוך ופועלים סביב.
פרט שרבים אולי לא יודעים, הוא שבמסגרת פרויקט תמ"א 38, ישנם קבלנים שמוכנים לשלם שכירות לדיירים שמחליטים לעזוב לדירה אחרת, או אם הדירה מושכרת לדייר אחר ובעקבות הבנייה הדייר משלם פחות משכר הדירה המבוקש, גם במקרה זה ישנם קבלנים שמוכנים לשלם את ההפרש שנפגע.
פיצוי בינוי
חשוב לדעת כיצד הקבלן מבטיח את שכר הדירה שהוא אמור לשלם לדיירים עד לקבלת הדירה
החדשה:
• האם הוא מתכוון להציע ערבויות אוטונומיות (משמעותן כצ'ק בנקאי)?
• האם הוא מחזיק בפוליסת ביטוח נגד כל הסיכונים?
• מה גובה הפיצוי המוסכם שמוצע למקרה של הפרה?
למה מתחייב היזם?
הפקדת ערבות – בד"כ אוטונומית, הפקדת שטר ערבות לתיקון ליקויים לאחר הבניה, התחייבות לחוק המכר, מכירת הדירות החדשות עפ"י שלבים בלבד: בקבלת ההיתר, לאחר בניית השלד לחיזוק, לאחר בניית שלד הקומות הנוספות, לאחר קבלת טופס 4, מימון מפקח מטעם הדיירים, ביטוח הפרויקט מכל היבטיו.
חשוב להגדיר בחוזה של הקבלן מול הדיירים סעיף, שבו יתחייב הקבלן לשאת בהוצאות על ביטוח המבנה, וכן יכלול גם את ביטוח המתקנים, חומרי הבניה וכל ציוד אחר, אשר יעמוד לרשות הקבלן במהלך עבודות הבנייה.
מטרת סעיף זה להעניק כיסוי ביטוחי לכל אובדן רכוש או נזק, שיגרם במהלך עבודות החיזוק, כולל כיסוי במקרים של אובדן או נזק לגופו של כל אדם במהלך תקופת הבנייה, הכולל את עובדי הקבלן, קבלן המשנה ועובדיו, כמו גם דיירי הבניין, אורחי הבניין, או כל אדם אחר הנמצא בסביבת הבניין.
לסיכום, בניהול המו"מ מול הקבלנים ובניסוח חוזה תמ"א 38, יש להקפיד על הביטחון הכלכלי של הדייר וכי הוא מקבל את מקסימום הזכויות בתהליך הפרויקט.
מתווך לעתיד? הכל על לימודי תיווך!
למידע נוסף השאירו פרטים ונציג ייצור עימך קשר בקרוב