
איך לבנות מאגר לקוחות בתחום התיווך?

יגיע מתווך נדל"ן ראשון אל מוכר הדירה?
כידוע סוכני הנדל"ן פועלים בשתי מסגרות: חלקם זכיינים ברשתות ארציות ,חלקם עובדים במשרדים פרטיים וחלקם באופן עצמאי, למתווך בודד יש בדרך כלל, היצע של עשרות דירות, בעוד שלמשרד תיווך עם כמה מתווכים תהיה בדרך כלל כמות של פי ארבע דירות המוצעות למכירה.
מתווך משקיע חלק ניכר מזמן עבודתו באיתור דירות המוצעות למכירה באזור המכוסה על ידיו, ולאחר מכן, בקבלה של זיכיון להציגן ללקוחותיו.
איך יוצרים מאגר לקוחות?
סוכני נדל"ן רבים שואפים להגיע ראשונים אל בעלי הדירות ולהקדים את מתחריהם. רוב המתווכים נשענים על מודעות המתפרסמות בעיתונות ובאינטרנט לצורך הגדלת מאגר הדירות שברשותם. כך הם יוצרים קשר עם בעלי דירות ומקווים להגיע להסכם בו הם מייצגים בלעדית את הנכס.
דרך נוספת להשיג לקוחות היא באמצעות הרגליים. יציאה מן המשרד להריח את השטח, לשוחח עם אנשים בשכונה או למשל במוסדות ציבוריים - לחלק מהמתווכים זו השיטה שעובדת הכי טוב לגיוס לקוחות.
מתווך, אל תתפזר!
בימינו יש מספר רב של ערוצי תקשורת דרכם ניתן להביא לקוחות. אינטרנט, רדיו, טלוויזיה, שיווק מדלת לדלת, טלפונים, סמסים ועוד. כיום מקובל מאד להשתמש ברשתות חברתיות ככלי חינמי ויעיל המביא ללקוחות חדשים למעגל. כך או כך, חשוב מאוד להגדיר היטב את דרך הפרסום על מנת לא לאבד לקוחות ולהתפזר במהלך השיווק. בשלב הראשון כדאי להתחיל עם אנשים מהמעגל הקרוב ובשלב השני להתרחב לסביבה הרחוקה יותר.
כך לא תימאסו על לקוחות
ישנם מתווכים שמתקשרים די הרבה "לבדוק" מה חדש עם הלקוח. חשוב לדעת שלא מדובר בשימור אלא בשיטה שתבריח מהם את הלקוחות. כדאי ואף רצוי לשמור על קשרים עם הלקוחות אך במינון סביר של פעם בכמה חודשים כדי שיידעו שאתם בסביבה במידה וירצו בכך.
איך בונים את המותג שנקרא "אני"?
למידע נוסף השאירו פרטים ונציג ייצור עימך קשר בקרוב